Медицински център „ОРИНДЖ“ стартира АПРИЛСКИ БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ за граждани, които се нуждаят от консултация със специалист в направление труднозарастващи рани. БЕЗПЛАТНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ще се провеждат всяка СРЯДА в МЦ „ОРИНДЖ“ от 15.00 до 17.30 часа от д-р Емил Пешев, специалист хирург. 

Д-р Пешев ще преглежда пациенти с установени оплаквания, свързани с труднозарастващи рани в областта на опашната кост, горни и долни крайници и гръб.​

Кои рани са труднозарастващи?

Труднозарастващи са раните, които не се затварят след четвъртата седмица от появата им. Всички рани имат потенциал да се превърнат в хронични и са с различна етиология.

Хроничните рани могат да се развият от остра рана по всяко време поради:

• неустановена персистираща инфекция;
• неподходящо първично лечение.

Най-често се срещат при пациенти на възраст от 45 до 60 години и над 70-годишна възраст, които са се залежали и/или са с диабет, с инсулти, с нарушено кръвоснабдяване на крайниците и след големи оперативни намеси.

Целта на прегледите е да се направи оценка на раната на пациента и изготвяне на план за лечението й и грижи за нейното оздравяване.

Добре е пациентите да носят предишни епикризи и информация какви лекарства приемат.

Консултацията с д-р Пешев е полезна, защото лечението на труднозарастващите рани изисква много търпение от страна на пациента и лекуващия лекар и значително количество консумативи за превръзките. Въпреки относителното стандартизиране в лечението на труднозарастващите рани, скоростта на заздравяване варира и навременното започване на лечение е ключово за постигането на добър резултат.

За д-р Пешев

Д-р Емил Пешев е хирург с дългогодишен опит в лечението и грижата за пациента. Притежава следните сертификати и квалификации: EAES LAPAROSCOPIC UPPER GI SURGERY COURSE at the DIHS Surgical Skills Centre Ninewells Hospital and Medical School Dundee, Scotland, UK; Сертификат Серия Д № 326/ 06.10.2020 г. за: Модул 1- Използване на лапароскопски интервенции. Модул 2- Режим за възстановяване на пациентите след лапароскопски интервенции. Модул 3- Нови техники и технологии за лечение на хирургични ендокринни заболявания. Модул 4- Съвременни мултидисциплинарни методи за диагностика и профилактика при хипертония; Свидетелство Серия ПК, №78/13.09.2022г. "Конвенционална ехография- абдоминална ехография и повърхностни структури"; Certificate APTOS thread lifting methods; Certificate Attended successfully Jalupro Aesthetics Wokshop; Ботулинотерапия и контурна пластика на лицето с филъри.

Практикува в следните направления: