Медицински център ОРИНДЖ в партньорство с Медицински комплекс „Свети Георги“ – Перник в Световния месец, посветен на мъжкото здраве - НОЕМВРИ, се включва в борбата с рака на простатата и стартира БЕЗПЛАТНИ профилактични ПРЕГЛЕДИ на ПРОСТАТА

Въпреки че основната цел на прегледите ще бъде скрининг за рак на простатата, пациентите ни могат да получат цялостна представа за здравето на пикочо-половата си система, в това число дали има данни за инфекция, данни за доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП), вродени малформации, ехографски данни за тумори на бъбреците и пикочния мехур и др.

КОГА?

Прегледите в МЦ ОРИНДЖ ще се провеждат всеки ПЕТЪК на месец НОЕМВРИ след ПРЕДВАРИТЕЛНО записан час от 09:00 до 15:00 часа.

Прегледите в MK „Свети Георги“ - Перник ще се проведат на 9 и 16 НОЕМВРИ след ПРЕДВАРИТЕЛНО записан час от 09:00 до 15:00 часа. 

Прегледите ще бъдат правени от д-р Атанас Доков, специалист хирург и уролог.

За кого са ВАЖНИ тези ПРЕГЛЕДИ?

Клиничните изследвания доказват, че мъжете на възраст над 45 години трябва да правят веднъж годишно такъв преглед.

Поради спецификата на простатния карцином, който няма характерни оплаквания в ранните стадии, е желателно мъжете над тази възраст да правят тази профилактика. Ние разполагаме с методи, които могат да хванат заболяването в много ранен етап, което е и нашата цел. 

Ракът на простатата е лечим, ако е установен навреме. И смъртоносен, ако не е установен навреме.

Заболяването заема трето място по честота в света, след рака на белия дроб и на стомаха. 

Ранната диагностика на заболяването може да е разликата между ранното лечение с последващо отлично качество на живот и крайно тежки последствия за живота и здравето на пациента при ненавременно откриване на проблема.

За да са НАЙ-ПОЛЕЗНИ и ТОЧНИ прегледите, съветваме да носите със себе си следните изследвания:

Можете да направите тези изследвания в най-близката до Вас клинична лаборатория, както и на територията на МЦ "ОРИНДЖ", където дейността си осъществява клинична лаборатория Рамус.

ЖЕЛАНО Е пациентът да не е уринирал около 1:30 – 2 часа преди прегледа, за да може ехографския преглед да е максимално обективен.

Какво представлява ПРЕГЛЕДЪТ?

1. Разговор с пациента за здравословното му състояние.

2. Преглед на лабораторните данни.

3. Ехографско изследване преди уриниране на пикочен мехур, простатна жлеза и бъбреци.

4. По преценка на уролога евентуално ехографско изследване след уриниране, за да се види дали пациентът задържа урина.

5. Ако пациентът има показания, ректално туширане.

6. Заключение и съвети за нужда от последващи диагностични процедури, ако такива се налагат, както и кога да се направи нов преглед. И изписване на терапия, ако такава се налага.

 

БЕЗПЛАТНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ще се извършват от Д-Р АТАНАС ДОКОВ при ПРЕДВАРИТЕЛНО записан час.

ЗА ЗАПИСВАНЕ НА ЧАС В МЦ ОРИНДЖ - СОФИЯ: 0700 14 150

ЗА ЗАПИСВАНЕ НА ЧАС В MK „Свети Георги“ - Перник: 076 63 23 59