10.png

Унг

Медицински център “Ориндж” предлага специализирани прегледи при високо квалифицирани УНГ специалисти с дългогодишен опит и експертиза, както и най-съвременна техника и оборудване в областта.

Специалистите ни по уши, нос и гърло предоставят цялостна грижа за Вашето здраве - от профилактични прегледи и консултации до цялостно лечение при проблеми с ушите, носа и гърлото, включително:

    • Болка в ухото

    • Шум в ушите

    • Болки в гърлото

    • Проблеми със синусите

    • Остро възпаление на средното ухо

    • Хронично възпаление на ухото - отит

    • Невъзпалителни заболявания на ухото

    • Остра хрема

    • Хронична хрема

    • Остър ларингит

Повече информация
5.png

Урология

В Медицински център “Ориндж” разполагаме с уролози, които ще ви консултират и ще ви дадат адекватно и съвременно решение на вашия проблем при симптоми и заболявания в пикочно-отделителната система или половата системи при мъжете. Нашите специалисти лекуват пълен набор от урологични заболявания, вариращи от често срещани инфекции до сложни ракови заболявания на пикочния мехур, пикочно половите пътища  и бъбреците.

Защо да изберете лечение в МЦ  “Ориндж”?
Може да разчитате, че ще приложим най-модерния и щадящ метод на лечение. Когато се налага интервенция, в урологията вече почти няма операция, която да не може да се извърши минимално инвазивно. Разбиването на конкременти в бъбрек, уретер, пикочен мехур се извършва с лазер ендоскопски, което дава възможност за бързо възстановяване и връщане към нормалния живот и работа. Всички онкологични заболявания в стадий, подходящ за оперативно лечение, се извършват също минимално инвазивно - лапароскопски или робот-асистирани.

Повече информация
2.png

Хирургия

В 21 в. развитието на медицината в областта на еднодневната хирургия е изключително. Днес еднодневната хирургия, малки хирургични интервенции с престой до 24 часа в лечебното заведение, дава на пациента възможност да получи нужната му медицинска помощ, без да нарушава нормалния си ритъм на живот.
В МЦ " Ориндж" лекари с дългогодишен опит и квалификация в различни хирургични специалности осигуряват необходимото лечение с утвърдени и модерни методи, в крак с най-добрата медицинска практика в света.
МЦ " Ориндж" разполага с три модерно оборудвани и отговарящи на всички европейски стандарти операционни зали за еднодневна хирургия,
както и комфортно обзаведени стаи за следоперативно възстановяване. Специалният ни екип медицински сестри ще се погрижат да получите всички  необходими персонални грижи и внимание.

Повече информация
16.png

Пулмология

Повече информация
6.png

Ортопедия

Повече информация
8.png

Образна диагностика

Повече информация
7.png

Неврология

Повече информация
1.png

Нефрология

Специалистите на медицински център “Ориндж” диагностицират и лекуват различни  състояния и заболявания, които засягат бъбречната функция, включително хронични и остри бъбречни заболявания, камъни в бъбреците, вродена поликистоза на бъбреците, гломерулонефрит и нефропатия, хипертония, и др.
Медицински център  “Ориндж” има голямо предимство:
бъбречните заболявания са тясно свързани със сърдечните проблеми, диабета, автоимунните заболявания, което налага цялостно изследване на пациента и мултидисциплинарен подход. В екипа ни са едни от най-добрите специалисти по сърдечно-съдови заболявания, които работят в тясна колаборация с нашите нефролози.
Статистиките сочат, че дори и най-малкото вирусно неразположение или дехидратация може да провокират доста сложни бъбречни състояния. Ако не се обърне внимание навреме, се получава хронифициране на заболяванията, като голяма част от тях водят до дълбоко и необратимо увреждане на бъбречната тъкан. Ние осъзнаваме, че бързата диагноза и правилната терапия са ключов момент при лечението на подобен тип заболявания.

Повече информация
4.png

Кардиология

Кардиологията е динамично развиваща се специалност, както в областта на клиничната кардиология,така и на специализираните инвазивни и неинвазивни методи за лечение и диагностика. С оглед огромната социална значимост на сърдечните заболявания в България, Медицински център “Ориндж” е сформирал екип от висококвалифицирани специалисти, посветени да лекуват по най-високите медицински стандарти различни нарушения на сърдечно-съдовата система. Модерната апаратура на центъра им помага да извършват точна и прецизна диагностика.
Защо да изберете лечение в МЦ  “Ориндж”?
Нашата цел е да постигнем превъзходни резултати при грижите за нашите пациенти и да подобрим цялостното им качество на живот. Модерната апаратура, с която разполага центърът, позволява извършването на точна и прецизна диагностика, благодарение на което нашите лекари осигурят високо персонализиран подход към лечението на всеки пациент.
Ехокардиографията е златен стандарт за неинвазивна оценка на сърдечната структура и функция. Благодарение на съвременните технологии, интегрирани в нашите апарати може да се извършва задълбочен анализ на функцията на камерите и предсърдията на сърцето, да се оценят прецизно клапните структури, магистралните съдове в частта си в близост до сърцето, както и обвивките на самото сърце. Ехокардиографията е съвършено безвредна и безболезнена, като може да се проведе без предварителна подготовка от ваша страна.
Стрес тестът или тест с физическо натоварване е широко използван метод за оценка на функционалното състояние и физическия капацитет на сърцето. Основни показания за стрес тест са - неясна гръдна болка, диагностика на исхемична болест на сърцето, проблеми със сърдечния ритъм, както и ефекта от приложеното до момента лечение. Работната проба се извършва с постепенно повишаване на натоварването на велоергометър или движеща се пътечка - тредмил.

Повече информация
123.jpg

Диетология

Диетологията е динамично развиваща се медицинска специалност, която дава възможност да променим начина си на живот чрез подобряване и поддържане на добро здраве и превенция на заболяванията.

 

Всеки модерен човек има нужда от подходящия за него режим на хранене.

 

Стресът, цялостният ни начина на живот, а в тези дни и ограниченията, които ни налага пандемията по един или друг начин предполагат дисбаланс в храненето, свръхконсумация на високоенергийни храни и ниска физическа активност - всичко това е в основата на увеличаване на броя на хората с наднормено тегло. Затлъстяването и свързаните с него метаболитни нарушения и заболявания е основен проблем в съвременното общество. От друга страна неадекватния хранителен прием може да доведе и до хроничен дефицит на хранителни вещества, което може да доведе до нарушения в имунитета на организма и повишен риск от различни заболявания.

 

В МЦ “Ориндж” разполагаме с отлични специалисти и модерна апаратура, с които можем да Ви помогнем да подобрите качеството си на живот, като Ви дадем правилни насоки за здравословно и пълноценно хранене.

Повече информация
1.png

Ендокринология

Хормоните са в основата на всички функции на нашия организъм. Ендокринологията е от изключително значение за цялостния ни здравен статус. Ендокринната система контролира жлезите с вътрешна секреция и чрез тях различни телесни функции. Ендокринната дисфункция може да допринесе за огромен набор от заболявания, засягащи практически всички органи и органни системи на тялото.
МЦ “Ориндж” предла диагностика и лечение на различни ендокринни и метаболитни заболявания:
    • Нарушения на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм - тиреоидит на Хашимото и хипертиреоидизъм - Базедова болест)
    • Рак на щитовидната жлеза и възли на щитовидната жлеза
    • Диабет
    • Остеопороза
    • Болести на хипофизата (тумори на хипофизата, акромегалия, хипопитуитаризъм)
    • Болести на надбъбречните жлези (синдром на Кушинг, болест на Адисон)
    • Нарушения, засягащи метаболизма на холестерола и липопротеините

Повече информация
dermatology.png

Дерматология

Клинична дерматология

Нашите специалисти прилагат най-модерни методи за диагностика и лечение на широк спектър от дерматологични заболявания:

 

 • Акне

 • Дерматит

 • Псориазис

 • Рак на кожата

 • Кожни инфекции

 

Естетична дерматология

Естетичната дерматология е бързоразвиваща се област на естетичната медицина, която е насочена към използването на минимални инвазивни процедури с цел забавяне на процесите на стареене на кожата, отстраняване на налични проблеми и несъвършенства по кожата и подобряване удовлетвореността на пациентите от техния външен вид. 

 

Медицински център “Ориндж”  предлага пълен набор от процедури, включително 

 

 • Химичен пилинг

 

 • Мезотерапия

 • Ботокс

 

 • Филъри

Повече информация
1.png

Гастроентерология

Повече информация
obshta.png

Обща медицина

Д-р Сергий Иванов

Д-р Сергий Иванов е специалист вътрешни болести и семеен лекар /ОПЛ/ в София с над 25 години опит. Извършва амбулаторни прегледи, профилактични прегледи и имунизации, насочване при необходимост за консултации със специалист или хоспитализация на възрастни пациенти и деца.

Завършва Кримски държавен медицински университет в Украйна през 1992 г. Своите специалности Вътрешни болести и Обща медицина придобива през 1994 г.

 • Член на Български лекарски съюз;
 • Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.

Д-р Иванов практикува в Украйна от 1992 г. до 2014 г. От 2015 г. работи като лекар в България. Към момента развива самостоятелна практика като общопрактикуващ лекар в Медицински център „Ориндж”. Владее руски и украински език.

Повече информация
16.png

АГ

Повече информация